Wie zijt gij..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Journey door Ann Deman, 2018; Ciro Artwalk 2018

 

 

 

 

 

Een serie foetussen van wit porselein met hier en daar barstjes die verguld zijn, de mensjes in wording zijn begroeid met roosjes. In een interview lichtte de kunstenares haar bedoeling toe, enkele citaten:

 

De titel ‘Journey’ verwijst naar en is een uitnodiging om naar binnen te reizen. “Mijn [eerdere] beelden verbonden in de aarde drukken het eenheidsgevoel als het ware letterlijk uit. Aarding is ook een eerste stap bij het naar binnengaan. Mijn project ‘Journey’ gaat over die reis. Die reis naar binnen die ons verbindt met de aarde en met onze ‘aard’, onze essentie. Na de reis staan we anders en verbonden in het leven. Wat we naar buiten brengen, is verbonden met wat we van binnen leven.”

 

“De foetussen nodigen uit om stil te staan bij fragiliteit. De materie, wit porselein, drukt op zich al die kwetsbaarheid uit. En als we durven stilstaan bij onze fragiliteit en kwetsbaarheid, en die durven omarmen, dan ontpopt zich een ware kracht. Dat vind ik een prachtig gegeven. Het maakt de mens tot mens. Het laat toe in verbinding te zijn met jezelf én met de ander. Die kracht verbeeldde ik met het bloeien van de foetussen, het bladgoud op de barstjes.”

 

 

 

 

De intentie van het werk:  “Verwonderen en mensen uitnodigen tot reflectie.”

 

 

 


 

Ann Deman (B, 197x)

 

www.anndeman.be          

 

 

 

 

 

 

 


 

Terrein Hornerheide 1 te Horn, gemeente Leudal

 

Tentoonstelling ‘Ciro Artwalk 2018’, 11e editie

 

Foto’s: augustus  2018

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Artwalk, Horn