Beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het beeld door Henk Visch, 1993

 

 

 

 

 

 

Containers van gedachten

 

Visch in 2012: “Wat ik maak zijn beelden. Ik maak beelden en beelden zijn eigenlijk niets anders dan containers van mogelijke gedachten. Ik wil een pleidooi houden voor het beeld en niet voor het woord, mijn werk gaat nadrukkelijk over het beeld. In het beeld is alles gelijktijdig. Alle ervaringen die je hebt als je naar een beeld kijkt, zijn gelijktijdig daar zit geen chronologie meer in. Al je zintuigen worden aangesproken en dat vind ik heel belangrijk. We leven in een woordcultuur en een woordcultuur maakt van alles iets anders, die houdt de beelden uit elkaar. Het woord is een parasiet van het beeld en ik wil dat niet. Ik wil dat het beeld spreekt, heel direct.”

 

 

 

          

 

 

 

Beeld

 

Over de titels van zijn beelden zei Visch: "Het verbinden van de titels aan een werk is een spel waar ik veel plezier in heb, maar het werk bestaat onafhankelijk van de titel. De beschouwer moet alle vrijheid hebben om te zien wat hij wil zien".

 

 

 

 

 

 

 


 

Henk Visch  (1950)

 

www.henkvisch.nl                   Wikipedia

 

Henk Visch is een kunstenaar die zich uitdrukt in verschillende disciplines. Hij begon als tekenaar en graficus, maar legt zich vanaf 1981 ook toe op beeldhouwkunst. De beelden van Henk Visch variëren van monumentale houtconstructies en grote polyester vormen tot kleine figuren van gevonden materiaal.

 

 

 

 

 

 

 


 

De Pont, Tilburg

 

Foto’s: januari 2017

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Beelden in De Pont