Ballerina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ballerina De wind door André Huygebaert, 19xx

 

 

 

 

 

Huygebaert: “Met de werkman wil ik tonen wat die mens is. Hij heeft grote handen, buiten proportie. Bij de vrouwenbeelden zijn de benen langer; mannen kijken graag naar hun benen.”

 

 

 

 

 

 

 


 

André Huygebaert (BE, 1931-2017)

 

André Huygebaerts eerst baan was bakker, eerst als leerjongen daarna vanaf 1958 in zijn eigen bakkerij. In 1978 stopte hij en legde zich volledig toe op de kunst. Hij vertelde op zijn 80ste: “Aan d’Academie van Oostende ben ik 7 jaar blijven hangen. Eerst dacht ik dat ik mijn identiteit ging verloren krijgen, maar ik heb nogal een sterk karakter en dat is niet waar geweest. Bij het begin van het nieuwe jaar krijgen we een opdracht. Die heb ik bijna nooit gevolgd. Ik had een idee, als dat erin zat, moest het eruit. Ik wilde een moderne kunstenaar worden, overgaan naar abstracte kunst. In al mijn bronzen beelden is er een lijn, het figuratieve is nepkunst.”

 

Bij woonzorgcentrum Wackerbout /  Jacky Maes te Bredene is in 2011 een beeldentuin met werken van de Bredense kunstenaar ingehuldigd. Het is een project dat notarieel is vastgelegd voor 20 jaar.

 

 

 

 

 

 


 

Duinenstraat 106 bij woonzorgcentrum, Bredene; België

 

Foto’s:  september 2018

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld