Grutto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReBar Godwit door Jason Heppenstall, 2016

 

 

 

 

 

 

Hull draagt in 2017 de erenaam ‘City of Culture’; in dat kader heeft de ‘Association of British Ports’ het plan opgevat de haven van Hull op te luisteren met een serie kunstwerken. De passagiers van de veerdienst van en naar Rotterdam zien sinds mei 2016 vlak na aankomst of voor vertrek een enorme grutto fouragerend aan de kant van de weg. De kunstenaar: “I feel honoured to think it will be in such a prime location, especially with Hull set to receive so many visitors next year.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De steltloper is gemaakt van afgedankt scheepsmateriaal. Heppenstahl: “It’s a great way to re-use junk that is designated for landfill.”

 

 

 

 

 

Grutto’s

 

In het gebied rond de zeearm Humber waar Hull aan ligt, is de gewone grutto, in het Engels de ‘black-tailed godwit’ een broedvogel. De rosse grutto, de ‘bar-tailed godwit’ is wintergast. De gewone grutto heeft een zwarte rand aan zijn staart, de rosse grutto heeft een gestreepte staart, vandaar black- en bar-tailed. Het Engelse bar kent verschillende betekenissen waaronder ijzeren staaf. De uit hergebruikt ijzer opgebouwde grutto van Heppenstall heet ReBar godwit.

 

 

 


 

Jason Heppenstall (Eng. 1978)

 

www.jasonheppenstall.co.uk

 

 

 

 

                                     veerboot naar Rotterdam

 

 

 


 

King Georg Dock, Hull Engeland

 

Foto’s: juli 2016

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld