Toevertrouwd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En-trust door John Merrill, 2002

 

 

 

 

 

Eeuwfeest

 

Het werk is gemaakt in opdracht ter gelegenheid van de viering van de 100-jarige aanwezigheid van de National Trust in het Lake District, Engeland. De Stichting kocht in 1902 108 acres van het landgoed Brandelhow aan de west-oever van het meer Derwent Water nabij Keswick.

 

Bij de festiviteiten van het eeuwfeest was Rosalind Rawnsley uitgenodigd, achterkleindochter van Canon Hardwicke Rawnsley. Deze voorvader was dominee in de Lakelands en maakte zich sterk voor de bescherming van het landschap. Hij leidde de campagne om geld in te zamelen voor de aankoop van het stuk grond van Brandelhow, de eerste aankoop van de National Trust in het Lake District.

 

 

 

 

 

 

Toeschrijving

 

Octavia Hill, een van de stichters van de Trust, plantte een boom bij de officiële opening van Brandelhow Park voor het publiek in 1902. Rosalind Rawnsley plantte in 2002 een eik in herinnering aan het 100-jarig bestaan. Maar er is vervolgens iets vreemds gebeurd. In de digitale media wordt het herinneringsbeeld van John Merrill op vele sites inmiddels toegeschreven aan Rosalind Rawnsley.

 

 

 

 

 

 

 


 

John Merrill (E. 19xx)

 

De beeldhouwer John Merrill is moeilijk te vinden in de digitale media. Hij had de website johnmerrill.org, maar de website is ‘suspended’*  Met Google zijn nog wel afbeeldingen te vinden (andere john merrill-websites zijn van naamgenoten). Er is wel een blogspot: http://johncmerrill.blogspot.co.uk/  

 

*naschrift 2018: de website verwijst inmiddels naar de blog

 

 

 

                                                  En-trust sculpture for The National Trust by John Merrill under construction

 

 

 

 

 

 


 

Brandelhow Park, Derwentwater, Lake District, Cumbria, Engeland

 

Foto’s: september 2017

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld