Rawsome!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rawsome! door Ronald A. Westerhuis, 2011

 

 

Rawsome is een samentrekking van raw en awesome: ruig, rauw en ontzagwekkend. Maar raw staat ook voor de initialen van de kunstenaar. Westerhuis gelooft in groot, omvang verhoogt de impact vindt hij, maar niet de kwaliteit van het werk. Hij ontwerpt Landmarks, werken die je niet over het hoofd kan zien door hun grootte. Dichtbij blijkt het oppervlak van de glanzende bol als een lachspiegel te werken, het vervormt, verkleint, vergroot en keert om.

 

 

 

 

 

 

Eenheid en veelheid

 

Mojo Concerts, de instantie die Lowlands organiseert, heeft het werk samen met de Fundatie gekocht. Tijdens Lowlands staat het in drie opeenvolgende jaren, 2011-2013, op de locatie van het festivalterrein als markeringspunt voor een ontmoetingsplek; buiten die periode staat de bol in de beeldentuin.

 

RAWSOME! weerspiegelt de wereld om zich heen; de kijker ziet zichzelf en zijn omgeving erin terug. Kleinere bollingen op het oppervlak herhalen het beeld, holle delen verkleinen het en keren het om. De bol, het oersymbool van eenheid, wordt daarmee tegelijkertijd een symbool van veelheid.

 

 

 

 

 

 

 


 

Ronald A. Westerhuis (1971)

 

www.ronaldawesterhuis.com

 

 

Westerhuis heeft als lasser in de offshore gewerkt. Daar raakte hij gefascineerd door roestvrij staal, door de mogelijkheden en de uitstraling van het materiaal. RAW wil graag monumenten creëren en bouwen uit roestvrij staal, en hoe groter hoe krachtiger.

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Kasteel het Nijenhuis te Heino, museum de Fundatie

 

Foto’s: juli 2012

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Beeldentuin Kasteel het Nijenhuis, de Fundatie