Passend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matroesjka & Baboesjka door Etienne van Berlo, 2014

 

 

 

 

 

 

Van Berlo: “Mijn werk maakt een statement tegenover de geordende en afgewerkte omgeving”. Het werk heeft geen functie, de kijker wordt gewezen op de waarde van functieloosheid. De kunstenaar wil met zijn werk de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren, dat heeft naar hij veronderstelt, een positieve werking op de ontwikkeling van individuen.

 

 

 

 

 

 

 


 

Etienne van Berlo (1976)

 

etiennevanberlo.blogspot.com

 

Van Berlo schreef voor een expositie in Sittard-Geleen: “Tijdens mijn studie pedagogiek, voorafgaand aan de kunstacademie in Maastricht, raakte ik gefascineerd door de invloed van de omgeving op de mens en het feit dat mensen gelukkiger zijn als zij hun leefomgeving zelf kunnen inrichten.

 

Mijn werk reageert op bestaande en erkende constructies: het isolement openbreken door middel van subtiele of ingrijpende veranderingen, waarbij de nadruk gelegd wordt op de (ver)vormbaarheid van onze omgeving en daarmee dus ook zijn bestaande onwaarheid.

 

Ik ben op een missie om ons (cultuur)landschap en onze maatschappij opnieuw in te richten. Daarbij moet gedacht worden in fantastische mogelijkheden, in plaats van restricties. Hierbij tast ik heel bewust de grenzen af van onze cultureel bepaalde en geaccepteerde smaak en het gekoppelde beeld van hoe onze omgeving er uit hoort te zien.

 

 

 

 

                                                                                                                        bruikleen van de kunstenaar

 

 


 

Beeldenpark Kasteel het Nijenhuis te Heino, museum de Fundatie

 

Foto’s: december 2015

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Beelden in Museum de Fundatie