Shitload

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupu door David Bade, 1997

 

 

Uitgekakt

 

Uit de NRC (3 april 2010): Bade aan het woord: “Het is poepen man. Als ik ’s ochtends wakker word ben ik heel scherp. Het creatiefst ben ik op de plee.” Daar bedenkt hij al zo’n twintig jaar de duivelse santenkraam bij elkaar waaruit zijn werk bestaat, of heeft bestaan. Want waarom zou iets voor de eeuwigheid zijn? Pupu prijkt pront op het glorieuze overzicht van Bade in het GEM in Den Haag. Maar nog niet eens zo lang geleden lag het beeld in de vuilcontainer. Bade samplet, bouwt op, snijdt weg, voegt toe, en gooit weer weg. En weg mocht Pupu - het atelier moet immers af en toe opgeschoond. Vrienden redden het beeldje van de vuilverbrander.

 

 

 

 

 

 

Poepertje

 

Uit Trouw (23 maart 2010): Bijna al zijn lemen sculpturen zijn verloren gegaan. Een huisgenoot haalde op de valreep zijn inmiddels beroemde beeld Pupu uit de afvalcontainer. Bade: “Achteraf ben ik daar blij mee, want het Poepertje is wel een bijzonder werk.” In Pupu herken je het beeld De Denker van Rodin, alleen zit deze lemen figuur op een emmer. Hij vormt zich als het ware poepend. Bade: “Mijn slechte dingen poep ik elke dag uit, waardoor er weer ruimte komt voor nieuwe ideeën.”

 

 

 

 

 

 

Poepend vormen

 

Het Gemeentemuseum Den Haag (maart 2010): Omdat het proces van vervaardigen deel uitmaakt van het kunstwerk, is wat er daarna mee gebeurt soms van ondergeschikt belang. Dit geldt bijvoorbeeld voor een serie lemen sculpturen op klassieke piepschuim sokkels die Bade maakte voor de duo-presentatie ‘Uw Kenmerk’ met Erik van Lieshout in 1997. Met uitzondering van het werk Pupu een amorfe figuur die als een denker op een emmer zit en zich als het ware poepend vormt zijn vrijwel al deze beelden verloren gegaan.

 

 

 

 

 

 

 


 

David Bade (1970)

 

weblog            Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 


 

Gemeentemuseum, den Haag

 

Foto’s: september 2016

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Beelden in Gemeentemuseum, Den Haag