Jongen met trommel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongen met trommel door Hans Bayens, 1969

 

 

 

 

 

 

 


 

Hans Bayens (1924-2003)

Hans Bayens was schilder en beeldhouwer in Amsterdam. Hij werd in 1924 in België geboren uit Nederlandse ouders, volgde de middelbare school in Nederland en was van 1946-1949 student aan het Hoge Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 1949 vertrok hij met  een beurs van het Maison Descartes voor een jaar naar Parijs om daar te wonen en te werken. Voor hij zich definitief in Amsterdam vestigde, werkte hij veel in België, Frankrijk en Engeland.

 

Hans Bayens werkte in de traditie van het impressionisme, met name in zijn portretten en in zijn evocaties van het dagelijks leven van mensen, zoals zich dat afspeelt in hun eigen huis, in een café, een circus, een orkest of een ziekenhuis. In zijn landschappen en stillevens koos hij voor een meer expressionistisch getinte benadering.

Opmerkelijk zijn de literaire sculpturen van onder andere Multatuli, Theo Thijssen, Nescio’s Titaantjes (“Hommage aan Nescio”), Betje Wolff en Herman Gorter, in brons vereeuwigd. Bayens wordt dan ook de 'beeldhouwer van de Nederlandse literatuur' genoemd.

Info Bayens                       Wikipedia

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark De Havixhorst

Collectie Museum Beelden aan Zee

 

Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst uit de 20e eeuw

 

 

Foto’s: augustus 2010

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina De Havixhorst BaZ

 

 

Startpagina De Havixhorst Eigen collectie