Gekaderd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdant sculpture door Edward Clydesdale Thomson, 2012

 

 

Edward Thomson houdt van wilde en onder controle gebrachte landschappen. Hij is geďnteresseerd in de plekken die zich bevinden op de grens van buiten en binnen, Hij markeert zo’n plek waar huiselijk leven in contact komt met de ‘natuurlijke’ wereld.

 

 

 

 

 

Uit zijn boek ‘As if an entrance is over there’ (2011):

 

Edward Thomson streeft ernaar werken te maken die aanzetten tot een heroverweging van hoe we de werkelijkheid ervaren, waarvan hij hoopt dat ze leiden tot een nadere blik op de wereld om ons heen. Zijn recente werk komt voort uit een fascinatie met het landschap, vooral hoe deze zich verhoudt tot culturele formatie. De afgelopen twee jaar heeft hij herhaaldelijk periodes doorgebracht in Tromsř, Noorwegen, waar een opleving in de waardering van de lokale identiteit hem zowel gefascineerd als verbijsterd heeft. De daaruit voortvloeiende werken overstijgen de specifieke lokale politiek, en onderzoeken het verlangen achter de relatie van culturen met het landschap.

 

 

 

 

 

 

 


 

Edward Clydesdale Thomson (Eng / Denemarken, 1982)

 

Woont en werkt in Rotterdam

 

www.edwardthomson.net

 

“Often playing on the tension between exterior and interior, Thomson’s practice is inspired by landscape imagery - specifically stemming from 19th century European garden design and decorative arts.”

 

 

 

 

 

 

 


 

Kasteel Keukenhof, Lisse

 

Foto’s:   juli 2014

 

 

Startpagina site

 

Startpagina Beeldenpark Kasteel Keukenhof