Naasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familie door Joep van Lieshout, 2003

 

 

                            Samenleving door Joep van Lieshout, 2005

 

 

 

 

Van je familie moet je het hebben. De kring van mensen in je omgeving waar je op kan bouwen, van wie je het moet hebben, wordt onbetrouwbaarder naarmate hij groter wordt. Eerst is er meestal het ik, dan het gezin, vervolgens de familie, de buurt, het dorp, de streek, het land. Als er in de toekomst schaarste aan grondstoffen optreedt, voorziet Van Lieshout dat de huidige samenlevingen uiteenvallen in kleine zelfvoorzienende en rivaliseerde groepen die in stamverband leven. Agressie tussen de stammen zal groot zijn.

 

 

KH-man

 

In 2001 heeft AVL de modulaire AVL-man losgelaten, de standaardman met  een lengte van 169 en een breedte van 55 cm heeft enige jaren bestaan. Daarna werden de figuren ronder en vloeiender. De opvolgers van de AVL-man lijken geïnspireerd op de figuren van Keith Haring.

 

 

 


 

Joep van Lieshout (1963)

 

De monumentale werken van van Lieshout zijn cross-overs tussen architectuur, design en sculptuur met vaak een functionele invulling. Van Lieshout richtte in 1995 Atelier Van Lieshout op. Atelier Van Lieshout (AVL) is een multidisciplinair en internationaal georiënteerd bedrijf op het gebied van hedendaagse kunst, design en architectuur. De naam Atelier Van Lieshout benadrukt het feit dat de kunstwerken niet alleen aan het brein van Joep van Lieshout zijn onstsproten, maar juist door een creatief team worden gecreëerd.

 

www.ateliervanlieshout.com

 

Wikipedia

                                                               

 

 

 

Wilhelminaring 2000

 

Joep van Lieshout  heeft de Wilhelminaring 2000 gekregen. De ring is volgens de organisatie de enige oeuvreprijs voor Nederlandse beeldhouwers. De prijs wordt sinds 1998 om de twee jaar uitgereikt. De prijs bestaat  uit een geldbedrag en een opdracht voor een werk voor de gemeente Apeldoorn. In 1998 kende de jury de ring toe aan Joop Beljon. Later is de prijs toegekend aan Jan van Munster (2002), Carel Visser (2004), Maria Roosen (2006), John Körmeling (2009) en Piet Slegers (2011).

 

 

 

 

 

 

 


 

Museum Kröller Müller,  Otterlo, de Hoge Veluwe:   Wikipedia

 

Foto’s:  juli 2012

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina museum Kröller Müller

 

 

Startpagina beeldenpark Kröller Müller