Jongen met haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongen met haan door Ruth Brouwer, 1969

 

 

Het beeld staat bij de Osdorpse Montessori School. Met kauwgom is de lach van de jongen tot een grimas gemaakt.

 

 

Beeldrijm

 

Er lijkt met dit beeld van de jongen die een vogel vasthoudt een soort beeldrijm gemaakt te zijn met een beeld bij een andere Montessori school. In Amsterdam-Zuid aan de Corellistraat staat een gedenkteken uit 1954 voor Maria Montessori. Het gedenkteken bestaat uit een meisje dat een vogel loslaat.

 

 

Vrijblijvend

 

Het Utrechts Nieuwsblad recenseerde in 1967 een expositie met beelden van Brouwer. De werken worden uiterst vriendelijk, vrij van controversen en vrijblijvend genoemd. De beelden zijn leuke typeringen die sympathiek aandoen, maar niet noodzakelijk zijn. Haar werk wordt technisch gaaf gevonden: ‘zij kent haar metier. Elk van haar beelden is af; zorgvuldig overdacht en afgewerkt’.

 

 

 

 

 

 

 


 

Ruth Brouwer (1930)

 

Brouwers geliefde onderwerp in de kunst is moeder met kind, en het kind. Amersfoort en Weesp hebben dit werk in de openbare ruimte naast Amsterdam-Osdorp. Ook in haar penningkunst is dit thema aanwezig. In 1959 won zij de zilveren Prix de Rome. Ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag organiseerde Museum Beelden aan Zee een penningtentoonstelling van haar oeuvre.

 

 

                           

 

 

 

 

 

 


 

Hoekenes,  Amsterdam Osdorp

 

Foto’s:  april 2011

 

 

Startpagina

 

Buitenbeelden in Amsterdam Osdorp