Vuurvleugels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der Flügel door Armando, 2015

 

 

 

 

 

 

Zwartrood

 

Armando staat bekend om zijn steevast zwarte beeldhouwwerken. Een enkele keer is hij daarvan afgeweken. De eerste keer was in 2003 toen hij in twee versies ‘Die Rote Schale’ maakte. De zwarte schalen had hij aan de binnenkant en op de rand rood geverfd. Bij het laatste grote beeld dat hij maakte, in 2015, gebruikte hij opnieuw die kleur. ‘Die Flügel’ is aan zijn toppen rood. Zou hij naar de phoenix verwezen hebben?

 

 

 

 

 

 

 


 

Armando (1929-2018)

 

Wikipedia

 

Het kunstenaarschap van Armando uitte zich in eerste instantie in schilderijen, gedichten en muziek. Er is duisterheid aanwezig in het werk, zwart is de belangrijkste kleur in zijn oeuvre. Hij verwees ook naar misdaad en geweld en zijn werk evolueerde naar een thematiek die met WOII in verband staat. Deze oorlogsthematiek gaat terug naar zijn herinneringen aan de oorlogsjaren.

 

Armando was al zestig toen hij zich in 1988 ook begon uit te drukken in sculpturen. Het ruimtelijk werk laat hij afgieten in brons, een materiaal dat, zoals hij zegt, traditie heeft. De motieven zijn dezelfde als in zijn schilderkunst, zoals het wiel, een ladder, urn, kelk, een vlag, elk beladen met symbolische betekenis.

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle

 

Foto’s: augustus 2018

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Anningahof