Venus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venus van Den Bosch XL en Venus von Langerzerdorf XL door Bastienne Kramer, 2012

 

 

 

 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††††††††††Venus van Den Bosch XL, naar een aansteker

 

 

Volkskunst

 

De website van Bastienne Kramer over dit werk:

 

De serie IDOLS XL / XS (1999-2014) is een zich uitbreidende reeks monumentale en minuscule beelden. De serie becommentarieert bestaande afbeeldingen van vrouwen, variŽrend van hedendaagse aanstekers en souvenirs afkomstig uit de fun-industrie tot 30.000 jaar oude in steen of ivoor gekerfde beeldjes die in musea te bezichtigen zijn [zoals de Venus van Willendorf]. Het ignoreren van de oorspronkelijke context, zoals de materiŽle, de historische of de politieke waarde, zal de betekenis van het venus-fenomeen individueel en collectief ter discussie stellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Vintage 0.1, 1999

 

 

 

 

 

 


 

Bastienne Kramer (1961)

 

Bastienne Kramer maakt sculpturen die zij als autonome werken of als onderdeel van installaties exposeert. De onderwerpen voor haar werk zijn meestal afkomstig uit de populaire cultuur. Zij gebruikt vaak seksistische en extreem rolbevestigende beelden om deze in een politiek kader terug te plaatsen. Het werk van Bastienne Kramer gaat over machtsverhoudingen in gemeenschappen met vastliggende belangen. Deze thematiek staat centraal in haar beelden en installaties.

 

www.bastiennekramer.nl

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle

 

Fotoís: augustus 2014 en 2015

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Anningahof