Stapel ponies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Little ponies door Onno Poiesz, 2010

 

 

 

 

                                                                                                             het werk is van keramiek

 

Massaslachting

 

Het beeld geeft de toeschouwer een dubbel signaal: de vorm en kleur van de afgedankte speelgoeddieren doen denken aan voorbije jeugd, maar de stapel roept ook associaties op met een grimmige hoop dieren na een ‘ruiming’ door ziekte.

 

In een interview gaf Poiesz aan dat het hem gaat om het thema ‘Vergankelijkheid’. Poiesz: “Niet in de zin van het verdwijnen en wegrotten van dingen, ik zoek het eerder in bestaande vormen met een tijdelijk bestaan, plastic bijvoorbeeld. Het omzetten van tijdelijke producten naar duurzame, door ze te verstenen, vind ik een mooie gedachte. Daarom werk ik graag met keramiek, brons en terrazzo. Hoewel ik geen keramist ben, verwijs ik wel graag naar de eeuwenoude geschiedenis van de keramiek.”

 

Poiesz over zijn kleurgebruik: “Zakelijker zou het interessanter om felle kleurtjes te gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan wit of een transparante glazuur. Het werk is met mallen gemaakt en dat is het beste zien met deze tinten. De Little ponies moeten deze kleur hebben.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Poiesz haalt zijn inspiratie uit kranten, stripboeken en speelgoed van rommelmarkten.

 

 

 


 

Onno Poiesz (1974)

 

www.onnopoiesz.com                     interview 2017

 

Poiesz alias Ozon werkt geregeld met stapelingen. “Het heeft een makkelijkheid omdat het op elkaar is gegooid. Dat voelt goed. Er komt veel techniek bij kijken, maar ik vind het belangrijk dat het er gemakkelijk uitziet.”

 

“Zoals de kunstenaar van de IK-werken, Jan van Munster, al zei: ‘Een leuk beeld maken is makkelijk, maar een goed werk is iets anders.’ Ik ambieer dit ook. Het is heel goed dat kunst wringt, daardoor blijft het interessant.”

 

 

 

 

 

 

 


 

Ansichtkaarten

 

 

 

                                Little ponies, 2008; Kunstcollectie Delta Lloyd

                                               locatie: in de kantoortuin in Den Haag

 

 

 


 

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle

 

Foto’s: augustus 2015

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Anningahof