Stapelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stacking #4 door Onno Poiesz, 2017

 

                                 een eerste stapeling varkens dateert uit 2010

 

 

 

 

 

 

Stalbrand

 

De stapel varkens doet denken aan de gevolgen van een stalbrand waarbij de levende have gestikt is. Massaproductie geeft een massa slachtoffers.

 

In een interview gaf Poiesz aan dat het hem gaat om het thema ‘Vergankelijkheid’. Poiesz: “Niet in de zin van het verdwijnen en wegrotten van dingen, ik zoek het eerder in bestaande vormen met een tijdelijk bestaan, plastic bijvoorbeeld. Het omzetten van tijdelijke producten naar duurzame, door ze te verstenen, vind ik een mooie gedachte. Daarom werk ik graag met keramiek, brons en terrazzo. Hoewel ik geen keramist ben, verwijs ik wel graag naar de eeuwenoude geschiedenis van de keramiek.”

 

Poiesz over zijn kleurgebruik: “Zakelijker zou het interessanter zijn om felle kleurtjes te gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan wit of een transparante glazuur. Het werk is met mallen gemaakt en dat is het beste te zien met deze tinten.”

 

 

 

 

Poiesz haalt zijn inspiratie uit kranten, stripboeken en speelgoed van rommelmarkten.

.

 

 


 

Onno Poiesz (1974)

 

www.onnopoiesz.com                     interview 2017

 

Poiesz alias Ozon werkt geregeld met stapelingen. “Het heeft een makkelijkheid omdat het op elkaar is gegooid. Dat voelt goed. Er komt veel techniek bij kijken, maar ik vind het belangrijk dat het er gemakkelijk uitziet.”

 

“Zoals de kunstenaar van de IK-werken, Jan van Munster, al zei: ‘Een leuk beeld maken is makkelijk, maar een goed werk is iets anders.’ Ik ambieer dit ook. Het is heel goed dat kunst wringt, daardoor blijft het interessant.”

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle

 

Foto’s: augustus 2018

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Anningahof