Uitwisseling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The exchange door Rob Voerman, 2016-17

 

 

 

 

 

 

 

Voerman had vlak voor de aanslag op 11 september 2001 op het World Trade Center in NY in een van de torens een werkruimte toegewezen gekregen. Hij kan het navertellen. Hij maakt sindsdien bouwsels als schuilplaatsen, strukturen die vaak zijn opgetrokken uit vergankelijk materiaal. Stabiliteit is een illusie straalt dat laatste uit.

 

Maar de vreemde en soms knusse hutjes zijn ook een reactie op het met vele regels gestuurde bouwen in Nederland. Voerman: “Het is als een vlucht van deze naar een andere wereld, om iets tegen het aangeharkte neer te zetten.” Hij creëert fictieve architectuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voerman ontwierp ‘The exchange’ voor de manifestatie Sonsbeek 2016. Het bouwsel stond over de waterval in het park, er was een alternatieve bank in gevestigd waarin een ongedekte munteenheid circuleerde. De missie van Voerman is economie en ecologie met elkaar te verbinden. In de Anningahof dient het paviljoen als ontmoetingsplek, bezinningsplek en bibliotheek, er kan uitwisseling plaatsvinden van gedachten, ervaringen en kennis.

 

 

 

 

 

 

 


 

Rob Voerman (1966)

 

www.robvoerman.nl               Wikipedia        

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle

 

Foto’s: augustus 2018

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Anningahof