Zonneproject

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landschaps-zonneproject door Piet Slegers, 1979

 

 

Uit Wikipedia:

 

In 1979 presenteerde Slegers tijdens de expositie Nederlandse beeldhouwkunst bij de Nederlandse ambassade in de voormalige Duitse hoofdstad Bonn zijn Landschaps-Zonneproject. Het kunstwerk werd nog dat jaar opgesteld in het beeldenpark van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Aankoop van het object volgde, bijna 10 jaar later, in 1988.

 

 

 

 

 

 

 


 

Piet Slegers (1923-2016)

 

Wikipedia

 

Slegers heeft in het begin van zijn loopbaan in brons en steen gewerkt. In 1969 kwam de omslag en stapte hij over op roestvrij staal om veel lichter en luchtiger te kunnen werken.

 

Slegers: In de jaren zestig kwam de vraag op: waarom zouden beeldhouwers niet een kunstwerk kunnen maken in een landschap. Ik was al bezig los te komen, om ruimtes te maken met kunst. Toen ik jong was dacht ik al waarom zou je als beeldhouwer niet een heel landschap kunnen maken. Ik wil nieuwe ruimte maken, een soort kosmische spanning

 

 

Wilhelminaring 2011

 

Piet Slegers is de Wilhelminaring, een oeuvreprijs voor Nederlandse beeldhouwers, voor het jaar 2011 toegekend. De prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van het feit dat het vijftig jaar geleden was dat Wilhelmina afstand deed van de troon.

De Wilhelminaring wordt sinds 1998 om de twee jaar uitgereikt door de gemeente Apeldoorn. In 1998 kende de jury de ring toe aan Joop Beljon, daarna aan Joep van Lieshout (2000), Jan van Munster (2002), Carel Visser (2004), Maria Roosen (2006) en John Körmeling (2009) en nu dus Piet Slegers (2011).

 

 

 

 

 

 

 


 

Ingang Museum Kröller Müller,  Otterlo, de Hoge Veluwe:   Wikipedia

 

Foto’s:  mei 2011

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld