Komende en gaande scholier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende en gaande scholier door Pauline Eecen, 1964

 

 

 

                   

 

 

 

Van 1952 -1956 komt de naam Pauline Eecen een aantal keer voor in de kranten. Ze nam deel aan de Sonsbeek-expositie in 1952; haar werk werd toen aangeduid als ‘Richier-achtig’. De Waarheid schreef in juni 1954 dat Pauline Eecen tot de jonge generatie beeldhouwers hoorde “die grote verwachtingen voor de toekomst wettigt.”

 

In december 1956 trouwde Eecen (31) de Griekse kunstschilder Constantin Georges Macris (40), het huwelijk werd gesloten in Bergen. Macris werd in Caïro geboren en woonde in Parijs; het echtpaar vestigde zich in de Rue Delambre op Montparnasse in de Franse hoofdstad. In de jaren 1959-60 woonde het stel twee jaar in Bergen, daarna vestigden ze zich in Chevreuse, Frankrijk. Na haar vertrek uit Nederland in 1956 verdween Pauline Eecen uit de Nederlandse krantenberichten.

 

 

 

                                           

 

 

 

 


 

Pauline Macris-Eecen (1925)

 

Museum Kranenburgh, Bergen:

 

“De bezoekers van Museum Kranenburgh kennen het werk van Pauline Eecen al jaren; twee grote, bronzen vrouwfiguren sieren de tuin. Eecen is ook bekend door haar portretten. Daarnaast speelt de natuur een grote rol in haar werk. Ze wordt vooral getroffen door de karakteristieke, sculpturale vormen van bomen, die in een langzaam abstracter wordende vormentaal steeds vaker in haar oeuvre terugkomen.”

 

 

 

 

 

 

 


 

Lodewijk van Deijsselstraat 110, schoolplein

 

Foto’s: september 2008

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Slotermeer / Geuzenveld