Touch down

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Object3 door Dick Simonis, 2017

 

 

Simonis maakte Object3 voor een expositie in het Amsterdamse Bos in 2017. April 2018 is het voorlopig voor drie tot zes maanden geplaatst op het Visserseiland in Hoorn.

 

 

 

 

 

Vrijheid

 

Simonis zei ter gelegenheid van dit werk: “Uit de naam van mijn werk mag al blijken dat ik meer en meer een tegenstander ben van naamgeving, betekenisduiding en uitleggerij aan de beschouwer. De blik van de kijker wordt daardoor te zeer door mij als maker bepaald en dat vind ik als beschouwer, die ik ook heel vaak ben, erg vervelend. Vanaf het moment dat een werk in een museum hangt of in de openbare ruimte is geplaatst, is het van iedereen. Wie er langs komt en het bekijkt, mag er zijn inhoud en betekenis aan geven.

 

Vooral bij installaties, de kunstwerken die speciaal voor een plek zijn gemaakt, is dat het geval. Daar zal de beschouwer alle aspecten van werk, omgeving en de andere geëxposeerde werken, het affiche, de tentoonstellingsnaam, het weer en het eigen humeur er bij betrekken en ik gun de bezoekers die vrijheid ten volle.”

 

 

 

 

 

 

De blik van een kijker

 

Er zou een mythologisch vruchtbaarheidsbeeld in gezien kunnen worden: een godheid neemt moeder aarde om haar vrucht te laten dragen. Een ‘In den beginne’ als het ware ..

 

 

 


 

Dick Simonis  (1947)

 

www.dicksimonis.com

 

 

 

 

 

 

 


 

Ku(n)stlijn, Beeldenroute langs de kust van Hoorn

 

Foto’s: juni 2018

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Ku(n)stlijn Hoorn