Vlammend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pointing Flames door Adri de Fluiter; geplaatst in 2015

 

 

De Fluiter: “Mijn werk wordt de laatste jaren gedomineerd door het thema ‘vlam’. De vormen duiken op in beelden, schilderijen, tekeningen, installaties en een speciale serie zilveren sieraden. De dansende vormen vertegenwoordigen voor mij levenslust, energie en liefde. Begrippen die onmisbaar zijn voor het menselijk leven en die de creativiteit losmaken nodig om steeds weer nieuwe antwoorden te vinden op de uitdagingen die aan het menselijk bestaan worden gesteld.”

 

 

 

 

 

 

De Fluiter: “De mens is een lopend vuurtje. Stop er kolen in en er komt een vlammetje, een soort energie, uit.” Uit Wikipedia: De vlam in het werk van de Fluiter is symbolisch voor het spirituele in ieder mens. Doel is om het onzichtbare zichtbaar te maken.

 

 

 

 

 

Affakkelen van gas

 

De beschouwer kan er misschien ook een vlammend protest tegen ongebreidelde gaswinning in kunnen zien. Het affakkelen van overtollig gas is een zichtbare - en luchtvervuilende - uiting van de bepaald niet risicoloze exploitatie in Nederland. De vlammen staan waarschuwend op signaalrode staanders.

 

Een bericht van het KNMI, 5 juni 2018:

 

In het Noord-Hollandse dorp Warder heeft op dinsdag 5 juni om 01.00 uur een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 2,5 op de schaal van Richter. De beving vond plaats op een diepte van 3 kilometer. Naar alle waarschijnlijkheid is de beving veroorzaakt door gaswinning. Het dichtstbijzijnde gasveld is het Middelie-veld.

 

Eerder vond in de gemeente Edam-Volendam, waartoe ook Warder behoort, een beving plaats op 1 december 1989 (met magnitude 2,7) in het dorp Kwadijk. In de provincie Noord-Holland zijn in 2015 aardbevingen geweest bij Anna Paulowna en in 2001 bij Alkmaar en Bergen aan Zee.

 

 

 


 

Adri de Fluiter  (1940)

 

Wikipedia      

 

 

 

 

 

 


 

Ku(n)stlijn, Beeldenroute langs de kust van Hoorn

 

Foto’s: juni 2018

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Ku(n)stlijn Hoorn