Bellende engel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ut Engelke door Ton Mooy, 2011

 

 

 

 

 

 

Bij de afsluiting van een restauratie aan de St. Jan begin deze eeuw, is een beeld van een mobiel bellende engel met laptoptas toegevoegd. De maker, restaurateur en beeldhouwer Ton Mooy in ‘De stad Amersfoort’  maart 2016:

 

“Ik wilde naast de productie van 25 beelden, die alle een personage uit onze vaderlandse geschiedenis moesten voorstellen, een symbool om de komende generaties te laten zien in welke tijd deze kerkrestauratie heeft plaatsgevonden. Wat is er dan niet mooier dan een engel met een walkman of een mobiele telefoon? Bij alle heilig voorstellingen word je immers door hun attributen herinnerd aan hun levensverhalen.

 

Ik presenteerde beide ideeën in het bouwteam waar ook een delegatie aanwezig was van de Parochie van de Heilige Johannes Evangelist. Iedereen reageerde enthousiast. Uiteindelijk kozen we voor het bellende engeltje dat ik in Amersfoort uit een stuk kalksteen hakte. Toen de delegatie het beeldje hier kwam bezichtigen, vroeg een aantal zich af wat er in de tas zat die om de nek van 'ut Engelke' hing. Toen ik vertelde dat het een laptop was, zag ik allemaal vrolijke gezichten."

 

 

 

 

 

Lijntje naar boven

 

Al snel nam een Bosschenaarse het initiatief om een lijn te openen naar de boodschapper gods. Er werd gretig gebruik van gemaakt. Tegen Omroep Brabant die ook belde zei ze: "Het is overal kommer en kwel, in het nieuws zie je niets anders. Een beetje grappen en grollen past wel bij Den Bosch." Inmiddels wordt de bellijn ingezet om geld te genereren voor de instandhouding van de Sint Jan.

 

 

 

 

 

 

 


 

Luchtboogbeelden van de Sint-Jan, ‘s Hertogenbosch

 

Foto’s: oktober 2016

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Luchtboogbeelden