Bach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suite IV Napoleon door Herbert Nouwens, 2007

 

 

                               Suite IV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muziek

 

Nouwens geeft zijn beelden geregeld namen die refereren aan de klassieke muziek. In 1992 maakte hij bijvoorbeeld voor het belastinggebouw in Amersfoort het werk Fuga, hij maakte 24 kleinplastieken geďnspireerd op de 24 Preludes en Fucha’s voor klavier van Bach, er is een beeld met de titel Symfonie en in 2009 maakte hij Requiem.

 

De Suites IV en VI maken deel uit van een serie van zes beelden geďnspireerd op de zes chello-suites van Johann Sebastian Bach. Nouwens heeft de beelden gerealiseerd op basis van de emoties die bij hem opkwamen tijdens het luisteren naar Bachs muziek.

 

 

 

                               Suite VI

 

                                  Suite VI door Herbert Nouwens, 2007

 

 

 


 

Herbert Nouwens (1954)

 

www.herbertnouwens.nl           Wikipedia

 

Nouwens had twee grootvaders die smid waren en de smederij van zijn vader was aan huis. Werken met ijzer zit als het ware in zijn bloed.

 

Het staal van Herbert Nouwens heeft vaak al een heel leven achter de rug voordat de beeldhouwer het met de lasvlam onder handen neemt. Nouwens bewerkt scheepswanden, geplooid door aanvaringen, en ander reststaal dat hij in zijn werken vaak stapelt. De kunstenaar was in de ban geraakt van de torens van San Gimignano, een middeleeuws stadje in Toscane. Torens komen in zijn oeuvre dan ook veelvuldig voor; massief en open, verschillend in hoogte en omvang.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                Suite VI is oktober 2010 gesignaleerd in Amsterdam-Noord aan het Gedempte Hamerkanaal.

 

 

 

 

 

 

 


 

Tentoonstelling ‘Angels’ Share’ Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam-W, zomer 2014

 

Foto’s: augustus 2014

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Herbert Nouwens