Gedachtenis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Requiem door Herbert Nouwens, 2009

 

 

 

       

 

 

Links: Suite III; het maakt deel uit van een serie van zes beelden geďnspireerd op de zes chello-suites van Johann Sebastian Bach. Nouwens heeft de beelden gerealiseerd op basis van de emoties die bij hem opkwamen tijdens het luisteren naar Bachs muziek.

De subtitel ‘Ode aan Frans de Wit’ is toegevoegd. De in 2004 overleden beeldhouwer Frans de Wit werkte eveneens met grote stukken (afval)staal uit de scheepsbouw.

 

 

 

 

                                           Suite III, Ode aan Frans de Wit, 2007

 

 

 


 

Herbert Nouwens (1954)

 

www.herbertnouwens.nl           Wikipedia

 

 

Nouwens had twee grootvaders die smid waren en de smederij van zijn vader was aan huis. Werken met ijzer zit als het ware in zijn bloed.

 

Het staal van Herbert Nouwens heeft vaak al een heel leven achter de rug voordat de beeldhouwer het met de lasvlam onder handen neemt. Nouwens bewerkt scheepswanden, geplooid door aanvaringen, en ander reststaal dat hij in zijn werken vaak stapelt. De kunstenaar was in de ban geraakt van de torens van San Gimignano, een middeleeuws stadje in Toscane. Torens komen in zijn oeuvre dan ook veelvuldig voor; massief en open, verschillend in hoogte en omvang.

 

 

 

                                           Requiem, 2009

 

 

 


 

Tentoonstelling ‘Angels’ Share’ Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam-W, zomer 2014

 

Foto’s: augustus 2014

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Herbert Nouwens