Hemelvaart / Hellevaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angels’ share door Herbert Nouwens, 2014

 

 

           

 

 

 

Sinds 2012 werkt Nouwens met roestvrij staal. Dit materiaal veronderstelt door zijn kleur lichtheid, vluchtigheid. Vandaar de titel van deze torens met dwarrelende rvs-stukken: Angles’ share. Het is een term voor de whiskey die verdampt bij het destilleringsproces. Inspiratiebron zijn twee torens in Bologna.

 

 

 

 

                                 Aleppo II, 2013/14

 

Aleppo is een oude stad in Syrië. In 2012 is de historische binnenstad verwoest als gevolg van de Syrische burgeroorlog.

 

 

 

 

 

 

 

 

                               Omhoog, 2014

 

 

 


 

Herbert Nouwens (1954)

 

www.herbertnouwens.nl           Wikipedia

 

Nouwens had twee grootvaders die smid waren en de smederij van zijn vader was aan huis. Werken met ijzer zit als het ware in zijn bloed.

 

Het staal van Herbert Nouwens heeft vaak al een heel leven achter de rug voordat de beeldhouwer het met de lasvlam onder handen neemt. Nouwens bewerkt scheepswanden, geplooid door aanvaringen, en ander reststaal dat hij in zijn werken vaak stapelt. De kunstenaar was in de ban geraakt van de torens van San Gimignano, een middeleeuws stadje in Toscane. Torens komen in zijn oeuvre dan ook veelvuldig voor; massief en open, verschillend in hoogte en omvang.

 

 

 

 

 

 

 


 

Tentoonstelling ‘Angels’ Share’ Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam-W, zomer 2014

 

Foto’s: augustus 2014

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Herbert Nouwens