Alpha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dasarts door Herbert Nouwens, 1996

 

 

 

 

 

 

Als een enorme boeg rijst ‘Dasarts’ op uit het water. Het werk is waarschijnlijk ook gemaakt van het schroot van een scheepsboeg, op de zijkanten staat het waterniveau ofwel de diepgang aangegeven: 7M 2 4 6 8 8M 2 4 6 8 9M. Het werk is ontstaan op het terrein van de Westergasfabriek en nu na achttien jaar teruggekeerd naar zijn ‘geboorteplek’. De buurman van Nouwens’atelier destijds was verbonden aan de kunstvakopleiding Dasarts, een opleiding voor theater.

 

 

 

 

 

                                   Westerpark, 1998     Foto: augustus 2014

 

 

 

                                   Foto: januari 2013

 

‘Westerpark’ staat permanent in het gebied als een soort baken naast een spoorwegonderdoorgang voor voetgangers en fietsers.

 

 

 


 

Herbert Nouwens (1954)

 

www.herbertnouwens.nl           Wikipedia

 

Het staal van Herbert Nouwens heeft vaak al een heel leven achter de rug voordat de beeldhouwer het met de lasvlam onder handen neemt. Nouwens bewerkt scheepswanden, geplooid door aanvaringen, en ander reststaal dat hij in zijn werken vaak stapelt. De kunstenaar was in de ban geraakt van de torens van San Gimignano, een middeleeuws stadje in Toscane. Torens komen in zijn oeuvre dan ook veelvuldig voor; massief en open, verschillend in hoogte en omvang.

 

 

 

 

                                               Westerpark, 1998                      achtergrond: Dukdalf, 2013

 

 

 


 

Tentoonstelling ‘Angels’ Share’ Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam-W, zomer 2014

 

Foto’s: augustus 2014

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Herbert Nouwens