Koe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koe door Jans van Baarsen, 2001

 

 

Tijdcapsule

 

Citaten uit het Noordhollands dagblad, 6 september 2001

 

Het nieuw woon- en winkelgebouw ‘De Graaf van Egmond’ op de hoek van de Kalversteeg en de Dubbele Buurt is gisteren geopend. Het pand springt niet alleen door haar uiterlijk in het oog, maar kent ook nog een ingebouwde ‘tijdcapsule’.

 

In de capsule zijn de visies te vinden van de wethouder, van architect N. Boparal en aannemer C. Koning, die daarin aangeven hoe zij denken dat Purmerend er over 35 jaar ongeveer uit ziet. Over de kluis is een brons beeldhouwwerk van een koeienkop geplaatst, ter herdenking aan de veemarkt, die niet meer is.

 

De sleutel van de capsule is in handen van notaris J. Schmal die hem over 35 jaar laat overhandigen aan de gemeente. Aannemer C. Koning kwam met het idee om de tijdcapsule in te bouwen.

 

 

 

 

 

 

 


 

Jans van Baarsen

 

“Ik ben in 1992 begonnen en volledig autodidact. Uit het niets iets creëren, een uit de hand gelopen hobby die mij volledig absorbeert en fascineert. Zo heeft het zich ontwikkeld tot wat ik nu kan: ambachtelijk én creatief. Ik laat objecten groeien en werk meestal in opdracht. De materialen waarmee ik werk zijn klei, brons en steen.”

 

Website

 

 

 

 

 

 


 

hoek Koemark / Kalversteeg, Purmerend

 

Foto’s: mei 2010

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Purmerend