Roze volkswagenpick-up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schaal 1:1 door Rob Hagenouw, 2004

 

 

 

 

 

T3 Bouwpakket

 

Schaal 1:1,  onderdelen van een roze volkswagen, type T3 dubbelcabine pick-up, hangen in stangen als delen van een in elkaar te lijmen zelfbouw-auto.

 

 

 

 

 

 

Nieuw en Meer en de Rijkshemelvaartdienst

 

Sinds 1988 zijn aan recreatiegebied de Oeverlanden, Nieuw en Meer en de Rijkshemelvaartdienst gevestigd. Het gaat om ateliers van kunstenaars van diverse pluimage, van beeldhouwers en schilders tot fotografen, theatermakers en maquettebouwers (www.rijkshemelvaart.com).

 

Het kunstwerk is gemaakt als ontmoetingsplek bij de gezamelijke open dagen van Nieuw en Meer en Rijkshemelvaart in 2004. Een jaar later is het beeld tijdens de open dagen verplaatst naar de huidige standplaats aan de Oude Haagseweg.

 

 

Cruising

 

Begin 2009 kopte het Parool ‘Wegwijzers voor cruisende homo’s in Slotervaart’.  Het ANP-bericht verhaalt dat het stadsdeel bij het recreatiegebied de Oeverlanden informatieborden heeft geplaatst waarop aangegeven is waar cruisende homo’s terecht kunnen. Dit om de emancipatie van deze groep te bevorderen. De Engelse Wikipedia voegt daaraan toe dat het park homo-toerisme trekt en de borden bedoeld zijn om onbedoelde ontmoetingen tussen recreërende gezinnen en cruisende homo’s te vermijden. Het kunstwerk lijkt vanwege de kleur ook (naderhand en onbedoeld) een hommage aan de vrijplaats.

 

 

 

 

 

 

 


 

Rob Hagenouw (1959)

 

Van de site www.klifhanger.nl/vera-broos

 

Rob Hagenouw houdt zich “vanaf zijn geboorte” bezig met kunst en vormgeving. Voor iets anders wil hij niet deugen. Hij is tekenaar, busbouwer en zo meer. Verwisselt de functie van gebruiksvoorwerpen, maakt installaties en doet aan beeldvorming.

 

www.robhagenouw.nl

 

beambus.blogspot.com

 

 

 


 

Oude Haagseweg,  Amsterdam Slotervaart

 

Foto’s:  april 2011

 

 

Startpagina

 

Buitenbeelden in Amsterdam Slotervaart