Metafoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleine atlas door Henk Visch, 1995

 

Metafoor

 

Duidelijke boodschap: De vrouw draagt in deze wereld de zwaarste lasten. Maar: 'De enige wijze waarop een beeld in het kijken kan blijven bestaan is, wanneer het ontsnapt aan classificaties en kwalificaties; onbegrepen houdt het de aandacht vast en kan het niet vervangen worden,' schreef Visch.

 

Op de site van de kunstenaar heeft een eerdere versie van het werk (1994) de titel ‘De metafoor’. Het blok in de handen van de vrouw helt iets.  De Volkskrant schrijft in 1996 over dit werk: “De metafoor (1994) is een schaduwbeeld, een zwart silhouet, een geest uit het gras die haar voetstuk op handen draagt, of haar grafkist, of de toverdoos waar Henk Visch al zijn beelden uithaalt en die voor ons gesloten moet blijven.”

 

 

 

 

 

Staan

 

“Eigenlijk gaat al mijn werk over staan. Dat zou je best een soort thema kunnen noemen. Alle beelden staan eigenlijk op een voet of steunen ergens op. Het staan zoals jezelf ook staat en bestaat. Voeten waarmee je op de bodem staat, nee, niet op de bodem, op de aarde. De aarde heeft geen bodem.“

(uit Sonsbeek 86)

 

 


 

Henk Visch (1950)

 

 

www.henkvisch.nl

 

Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Beeldenpark Belastingdienst, Apeldoorn West

John F. Kennedylaan

 

Foto’s: juli 2012

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Sprengenpark