Augustinus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustinus door Piet Siebers,1999

 

Aurelius Augustinus leefde van 354-430 en was bisschop, theoloog, filosoof en kerkvader. Siebers heeft de heilige op zijn kop gezet., “in yogahouding blikt deze kerk- en cultuurvader het park in”.

 

Siebers heeft vanaf het begin vele engelen gemaakt, maar ook heiligen. Siebers als verklaring voor de religieuze inslag van zijn werk: “Mijn werk heeft iets devoots. Heeft hier en daar met geloof van doen. Het kerkelijke en vooral de verhalen uit de Bijbel blijven boeien. Het levensverhaal van iedereen. Ja, religie komt vaak voor. Het komt spontaan op papier te staan”. Na de tekening wordt het ontwerp in hout uitgevoerd.

 

 

 

 

 

 

 


 

Piet Siebers (1953)

 

www.houtensculpturen.nl

 

Siebers wordt een beeldhouwer in hout en in de ban van mens en religie genoemd. “Ik werk hoofdzakelijk, meer dan negentig procent, met hout. Dat is het mooiste materiaal, daar val ik altijd op terug. Hout is warm en leeft. Brons is vaak koud en de maker daarvan is boetseerder. Ik ben beeldhouwer in hout. Ik haal er wat van af, kan er niet iets bijzetten. Dat is lastig, de uitdaging.”

 

(citaten uit de Nieuwsbrief van het Odapark, oktober 2005)

 

 


 

Odapark, Venray

 

Foto: september 2011

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray