Dame in badpak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dame in badpak door Tanja Ritterbex, 2009

 

 

Fysiek is de glorie van de oude vrouw getaand, maar in het  uitbundige badtenue schaamt de dame zich er niet voor zich bloot te geven. Schoonheid behoort alle generaties toe.

 

Het werk is gemaakt voor de expositie ‘Vlakwater verhalen’. Het Bosgebied Vlakwater bij het Odapark grenst aan het voormalige zwembadterrein.

 

 

 

 

 

Tijdelijkheid

 

“Wij vinden het belangrijk”, zeggen de curatoren van het beeldenpark, “dat de kunstwerken in Odapark iets te vertellen hebben over de actualiteit. Dat hoeft niet direct politiek te zijn, maar wel geëngageerd. Daarnaast hebben we een voorkeur voor ‘niet-eeuwige’ materialen. Marmer en brons zul je in de nieuwe opzet van het beeldenbos weinig tegenkomen. Met die vergankelijkheid spelen we ook bij het beheer van de beelden. De ijsbeer van Erik Habets maken we bijvoorbeeld regelmatig schoon, maar de polyester kabouter van Tanja Ritterbex mag een beetje vies worden. Die is deel van de omringende natuur.”

 

(uit ‘Sprookjesbos in Odapark’, Zuiderlucht juni/juli 2011)

 

 

 

 

 

 

Vandalisme

 

Een bericht van 17 oktober 2009 op L1NWS:

 

   Kunstwerken Odapark mogelijk op andere plek

 

 

Het Odapark in Venray overweegt om kunstwerken van de expositie Vlakwater te verplaatsen. Aanleiding is de derde vernieling in anderhalve maand tijd. Donderdag staken vandalen op klaarlichte dag een beeld in brand. Het werk van de Limburgse kunstenaares Tanja Ritterbex raakte zwaar beschadigd.

 

Het beeld maakt deel uit van een tentoonstelling in natuurgebied Vlakwater. De bedoeling is dat die nog tot 1 november duurt. De organisatie bekijkt nu of kwetsbare beelden niet naar een plek met meer toezicht moeten worden overgebracht.

 

 

 


 

Tanja Ritterbex (1985)

 

 

www.tanjaritterbex.com

 

 

 


 

Odapark, Venray

 

Foto’s: september 2011

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray