Hitler House

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitler House door Shaun Doyle en Mally Mallinson, 2006

 

 

Het kunstwerk stond in 2010 vlak bij de sculptuur Golgotha van Egidius Knops. Golgotha betekent schedelplaats. Het hutje is een wrange verwijzing naar het vermarkten van Hitler in Engeland. Hitler is bijna folklore geworden. Het Hitler House is met zwarte humor geworden tot een kinderspeelhuisje, de jeugd kan spelen in Hitlers hoofd. Sugar coating wordt het in Engeland genoemd. Het kwaad met een suikerlaagje.

 

 

 

 

 

 

Eveneens uit 2006 dateert het werk Frau Braun. In een tweedehands winkeltje in Venray kochten de kunstenaars een uit hout gesneden beeldje dat ze hebben uitvergroot. Ze vonden het passen bij het Hitler House en noemden het Frau Braun. Eva Braun was de vrouw van Hitler. Gekromd draagt ze het leed van de wereld, omgekeerd opgehangen glijdt alles van haar af.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Return to the Black Forest Ghetto

 

Voor de installatie ‘Return to the Black Forest Ghetto’ uit 2008 zijn Hitler House, Eva Braun en nog een paar werken als een Duitse bierpul, vlaggetjes, anti-tankkruizen en een kanonnetje samengevoegd. ‘Return to the Black Forest Ghetto’ dat in 2011 in het Odapark staat, heeft gedeeltelijk een andere samenstelling. Frau Braun als lief omaatje is present en omgekeerd in een boom gebonden, Hitler House staat centraal en de vlaggetjes geven een feestelijk tintje. Verder is er een gemoedelijk schild of snoephart met de tekst ‘Unsere Mutti sind Besser auf deine Mutti’. Onbegrijpelijke tekst uit een vertaalmachine.

 

 

 


 

Shaun Doyle (1968) en Mally Mallinson (1970)

 

www.doyleandmallinson.com

 

 

Het werk zal van december 2009 tot december 2012 in het park te zien zijn.

 

 

 

 

 

 

 


 

Odapark, Venray

 

Foto’s: januari 2010 en september 2011

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray