We offer you bananas and hot spices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We offer you bananas and hot spices door Tanja Ritterbex, 2009

 

 

Indonesische gerechten

 

Een groep voluptueuze dames houdt een picknick op de bosgrond, de sneeuw versterkt het gevoel dat de luchtig geklede vrouwen op een voor hen buitenissige plek zijn neergestreken. Ze worden bekeken, door de toeschouwers die aan de kant staan bij het feestje, maar ook door een persfotograaf die geheel schuil gaat achter zijn camera. Via zijn fotoís kijkt heel Nederland mee.

 

De gerechten zijn Indonesische gerechten, Ritterbex refereert aan de Molukkers die in de jaren vijftig in barakken in het gebied werden ondergebracht. In de cultuur die ze meebrachten speelde eten een belangrijke rol. Ritterbex verbeeldt de immigranten uit de voormalige kolonie als halfnaakte exoten, de frÍle KNIL-militairen en hun familie zullen zich waarschijnlijk niet in de figuren herkennen.

 

 

 

†††††††††††

 

 

††††

†††

 

 

 

††††††††††††††††††††††††††††

 

 

†††††††††††††

 

 

 

††††††††††††††††††††††††††††

 

 

 

 

Weer een kunstwerk in brand gestoken

 

VENRAY -Vrijdagmiddag is de brandweer uitgerukt voor een in brand staand kunstwerk in het Odapark.

 

Het betrof een uit grotendeels polyester gemaakte sculpuur dat deel uitmaakte van Hot Spices, een groep beelden van pronkende exotische dames die een Indonesische maaltijd aan het bereiden zijn. Het is zeer aannemelijk dat het hier om brandstichting gaat en niet om een gevalletje "vlam in de pan".

 

Vier weken geleden rukte de brandweer ook al uit voor een in brand gestoken kunstwerk aan de achterzijde van het Odapark. In enkele weken tijd zijn er van de huidige tentoonstelling in totaal vier kunstwerken vernield, waarvan twee door brandstichting

 

persbericht 15-11-2009

 

Twee figuren van de groep zijn verloren gegaan.

 

 

 

 

 

 

 


 

Tanja Ritterbex (1985)

 

www.tanjaritterbex.com

 

 

De beeldengroep zal van december 2009 tot december 2012 in het park te zien zijn.

 

 


 

Odapark, Venray

 

Fotoís: januari 2010

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray