Klein’s bottle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klein’s bottle door William Brotherstone

 

 

Odapark verwijdert alle bronzen beelden

 

Het Odapark verwijdert alle bronzen beelden uit het park. Aanleiding is de diefstal van het kunstwerk Klein’s Bottle. Afgelopen vrijdag werd ontdekt dat het kunstwerk uit het park is verdwenen.

 

”We kunnen het risico niet nemen dat er meer beelden uit het park verdwijnen. Daarom hebben we helaas dit rigoureuze besluit moeten nemen”, vertelt Marijke Cieraad. “Bovendien hebben we de meeste beelden in het park in bruikleen van de kunstenaars. Klein’s Bottle is bijvoorbeeld een kunstwerk van de Schotse kunstenaar William Brotherstone. In totaal hebben we zeven bronzen beelden. Enkele beelden kunnen we binnen plaatsen, maar andere zullen we elders moeten opslaan.”

 

Het is voor het eerst dat er een beeld wordt gestolen uit het Odapark. “Het park is volledig open en overdag kan men er ook met de auto in. We weten echter niet of de diefstal overdag of ’s avonds heeft plaatsgevonden. Sporen hebben dat niet uitgewezen.” Het beeld lag langs het toegangspad naar het Theehuis en weegt ergens rond de 175 kilo. De verkoopwaarde van het beeld is ongeveer 7500 euro. “Maar kunst heeft vaak een hogere emotionele waarde. De opbrengst van het brons is slechts een fractie van die waarde”, weet Marijke Cieraad. Onlangs verhoogde het Odapark de beveiliging in en rondom het park nadat een beeld was vernield.

 

uit ‘Peel en Maas’, dinsdag 03 juli 2007

 

 


 

William Brotherstone (1943, Engeland)

 

William Brotherston was born in Edinburgh in 1943, and brought up in the south of England and Edinburgh. He studied Sculpture at Edinburgh College of Art (1965 - 1971) after a degree in History and Fine Art at Cambridge University, and taught in the School of Sculpture at Edinburgh College of Art from 1971 until retirement in 2003.

 

As well as having belonged to various artists’ organizations in Scotland, Brotherston has been a member of the Royal Scottish Academy since 1979 and a member of the Edinburgh Sculpture Workshop since its early days. His work has been exhibited regularly in Scotland and abroad, and is held in public and private collections. He currently lives and works in Edinburgh.

 

 


 

Odapark, Venray

 

Foto: mei 2006

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray