Wachten op de maan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wachten op de maan door Auke Wassenaar, 1999

 

De beelden van Auke Wassenaar - veelal gemaakt van bouwmaterialen - moeten voor zich spreken. Bij het zien ervan mogen kijkers vooral niet worden gehinderd door een uitleg van bedoelingen. Dat leidt maar af van het kijken, het ervaren en het zelf interpreteren van de eerste spontane reactie. Zo is de mening van Auke Wassenaar. Het associatieve proces van de kijker zet hij in gang met de titels die hij aan zijn beelden geeft. Die werpen meer vragen op dan dat ze beantwoorden…

 

De beelden van Auke Wassenaar lijken door de natuur geinspireerd te zijn en zitten vol met associatie´s. Hij ziet zijn beelden als zelfportretten, gebruikt verschillende materialen uit de huizenbouw zoals stenen, specie en hout.

 

 

 

 

                                                                            het touw blijkt in 2011 vernieuwd, een verschraling

 

 

 


 

Auke Wassenaar (1946)

 

Auke Wassenaar is een beeldhouwer die toevalligheden, materiaalverrassingen, indrukken uit zijn omgeving en uit de maatschappij mee laat spelen in dat proces. Sculpturen krijgen echter geen eeuwigheidcertificaat van hem mee; ze worden geboren, maar hebben tegelijk ook een einde. Hij noemt ze zelf ‘legale tijdsbeelden’, ‘een constructieve bijdrage aan de discussie’.

 

 


 

Odapark, Venray

 

Foto’s: mei 2006 en september 2011

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Buitenbeelden in beeldenpark Odapark, Venray