Gold in your mind, Gold in your feet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gold in your mind, Gold in your feet door Mirjam Janse, 2004

 

 

Persbericht:

26 april 2004

 

Het Westerpark is weer een beeld rijker

 

Zaterdag 24 april werd het beeld 'Gold in your mind, Gold in your feet' van kunstenaar Mirjam Janse onthuld. Het beeld staat op een heuveltje bij het tunneltje naar de Zaanstraat en stelt een meisje tussen haar hoofd en haar voeten en vormt tegelijkertijd een poort. Haar hoofd staat gericht naar het oosten en haar voeten naar het westen. Het totaal vormt een poort. Het beeld is in brons gegoten en in 2 kleuren gepatineerd.

 

 

 

                                       

 

 

 

Gouden gedachten en goede daden

Het beeld is een kado van de kunstenares aan het stadsdeel Westerpark. Janse: “'Een meisje staat op haar hoofd en haar voeten en vormt zo een boog. Zij maakt een brug tussen het hebben van gouden gedachten met het doen van goede daden. Het beeld gaat over daadkracht, over jezelf tonen, krachtig zijn door je kwetsbaar op te stellen.”

 

 

 


 

Mirjam Janse (1956)

 

www.mirjanse.nl

 

 

Het meisje met de gouden haren is een delicaat boekje in goud, geel en weefpapier. Aanleiding voor deze uitgave is de bronzen sculptuur van Mirjam Janse, Gold in your mind, gold in your feet, die in het Westerpark te Amsterdam staat. Een meisje leunt achterover en steunt op  haar handen en voeten. Waarheen vormt zij een poort?

 

Met bijdragen van een wethouder, een kunsthistoricus, een coach en een dichter. Oplage 300, formaat 14 x 20 cm.

Uitgeverij Nestor, voor de mythe op ons dagelijks brood

 

 

 

 

 

 

 


 

Westerpark

 

Foto’s: maart 2008

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Westerpark