Bescherming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Good intentions door KAWS, 2015

 

 

 

 

 

Leger zombie-piraten

 

De hoofden van de figuren van KAWS zijn opgebouwd uit de symbolen van de piratenvlag. Het is een schedel zonder onderkaak en de bloemkool-oren zijn de uiteinden van de gekruiste botten. Het wezen is een zombie, de afgekruiste ogen zijn het symbool van een dode.

 

KAWS heeft een aantal bekende iconen als piraat geŽnterd en tot zombie gemaakt, onder zijn levende doden bevinden zich Pinokkio, Sponge Bob, het Michelinmannetje en de Smurfen. Eťn van de bekendste is de stripfiguur Mickey Mouse, het wezen kreeg de naam Companion (1999, toen nog in speelgoedformaat).

 

 

 

 

 

 

Betekenis

 

De grote Companion-figuren van KAWS dragen moedeloosheid, angst, wanhoop, bezwering, bescherming en berusting uit. De grote zombie-werken hebben titels als Final days, At this time, Along the way, Better knowing en Good intentions. Als meerdere figuren bijelkaar gezien worden geeft het de indruk dat de Apocalyps begonnen is.

 

KAWS zegt met zijn werk geen boodschap uit te dragen: ďYou just understand that people come with their own backgrounds and their own history and are going to make what they want of the work they see. Itís not like Iím trying to reach a certain person or deliver a certain message. Itís not something you can control, and itís not something I want to control. It would be horrible if everybody saw it and thought the same thoughts.Ē

 

 

 


 

KAWS, atriestennaam voor Brian Donnelly(VS, 1974)

 

Wikipedia

 

 

 

 

 

 


 

Yorkshire Scupture Park, Engeland

 

Fotoís: juli 2016

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Yorkshire Sculpture Park