AUB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUB, au mijn benen door Henk Visch, 1995

 

          de titel wordt door kijkers soms aangepast naar ‘au mijn billen’

 

 

De benen hangen tussen staan en zitten in. Het komt op zo’n moment erg aan op de bovenbeenspieren. Ze lijken op het onderstel van een diepzittende schaatser, alleen de schaatser is dan in beweging. De voeten lijken geworteld in de aarde maar de benen weerstaan de zwaartekracht.

 

 

 

 

 

Staan

 

“Eigenlijk gaat al mijn werk over staan. Dat zou je best een soort thema kunnen noemen. Alle beelden staan eigenlijk op een voet of steunen ergens op. Het staan zoals jezelf ook staat en bestaat. Voeten waarmee je op de bodem staat, nee, niet op de bodem, op de aarde. De aarde heeft geen bodem.“

(uit Sonsbeek 86)

 

 

 

 

Illegaal

 

De gemeente Rotterdam wilde het Museumpark vrijhouden van beelden. Voor de Kunsthal geen probleem want het is een instelling zonder eigen collectie. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en de directeur van de Kunsthal in de negentiger jaren was erg gecharmeerd van het benenwerk van Visch. Hij kocht het beeld in 1999 en plaatste het ’s nachts, het stond er ’s ochtends alsof het er altijd gestaan had. Het werk is gebleven.

 

 

 

 

 

 


 

Henk Visch  (1950)

 

 

www.henkvisch.nl 

 

Wikipedia

 

 

Henk Visch is een kunstenaar die zich uitdrukt in verschillende disciplines. Hij begon als tekenaar en graficus, maar legt zich vanaf 1981 ook toe op beeldhouwkunst. De beelden van Henk Visch variëren van monumentale houtconstructies en grote polyester vormen tot kleine figuren van gevonden materiaal.

 

De figuratieve beelden van Visch zijn geen letterlijke weergave van de werkelijkheid, ze bieden ruimte voor associatie en interpretatie. Ook is Visch actief als dichter en maakte hij onder meer de illustraties bij de rubriek van de columnist Mirza in de Volkskrant.

(citaat uit www.kunstbus.nl)

 

 

 

 

 

 

 


 

Rotterdam, Museumpark

 

naast de Kunsthal

 

Foto’s:  december 2012

 

 

Startpagina