Tweedelig steenplastiek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweedelig steenplastiek door Dirk Müller, 1976

 

 

Messing is missing

 

Het beeld bestaat uit twee stenen, die in oorsprong één geheel vormden.  Een groot blok steen is doormidden gezaagd. Oorspronkelijk waren de snijvlakken bekleed met messing. Over het hoe, waarom en wanneer de koperen onderdelen verdwenen zijn, is tot nu toe geen informatie gevonden.

 

Naschrift:  Een reactie van Marcel Leurs in 2018: “Ik wandelde in de 70-er jaren altijd met mijn opa en de honden in het park, straat uit lopen en we waren er al. de stenen die daar stonden leken een stuk groter dan nu, een mooi stuk speelgoed, aan de hand van mijn opa springend van het ene deel naar het andere. Ook de afstand tussen de stenen leek toen groter. immens zelfs.

 

Wat betreft de messing delen, op beide zijden een plaat, glanzend goudkleurig, die er tussen hebben gezeten: simpel, op een ochtend waren ze weg, gestolen. Zal iemand handel in hebben gezien. Is volgens mij vlak na de plaatsing al gebeurd. Zo simpel is de verdwijning van de platen. Verder is er als ik me goed kan heugen nimmer een nieuwe set geplaatst.”

 

 

 

 

 

 


 

Dirk Müller (1946)

 

Wikipedia

 

“Het gaat mij om de eerste ingreep van de kunstenaar in de hem omringende materie, de natuur. Geen langdurige bewerking, niet de materie ondergeschikt maken aan mijn wil, maar een evenwicht tussen natuur en achtergelaten teken. Het resultaat is een gestolde momentopname van menselijke aanwezigheid.”

 

(uit: Beelden Buiten in Bloemendaal, 1984)

 

 

 


 

Martin Luther Kingpark

 

Foto’s: januari 2007

 

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Zuid